LCHF-recept.


När jag planerar middagar till oss tänker jag oftast i 3 steg:

  • Protein. Kött/fisk/fågel. Vad ska vi äta idag? Okej, kyckling. Hur ska jag tillaga den? Steka.
  • Grönsaker. Vad passar till stekt kyckling? En matig sallad med ruccola, rödlök, gurka, tomat, rå blomkål och fetaost.
  • Fett. Vad är gott till kyckling och sallad? Aioli. 

Done. I den måltiden har du allt du behöver och jag kan lova att man håller sej mätt mycket längre på den maten än om du adderar större mängd kolhydrater och drar ner på mängden fett (som vi ”ska göra” enligt kostråd från myndigheterna).

Det är inte krångligare än så här med lchf-kost. Jag tror att många som funderar på att dra ner på pasta, potatis, ris, bröd osv, kan tycka det kännas väldigt komplicerat. Vad ska man äta nu, liksom?? Receptböcker och matbloggar i all ära, men man klarar sej bra utan. Med det sagt – jag söker ofta inspiration i både böcker och på nätet. Och har man just börjat äta lchf-kost kan det va väldigt bra med både recept och uppslag på olika måltider. 

Sen finns det vissa maträtter som är svårare att laga utan recept, som t ex pizza, pannkakor och bröd. Det är dessa recept jag tänker jag ska dela med mej av här på bloggen. Jag är ingen receptkreatör så jag kommer tydligt hänvisa till var jag har hittat receptet. Ära den som äras bör! 🙂

Jag har förberett ett inlägg som publiceras i eftermiddag. Det kommer innehålla det recept jag använder allra mest. Varje vecka. Stay tuned! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s