Ostplättar.

Minst en gång i veckan gör jag en plåt med ostplättar. De är goda och väldigt användbara! Så klart kan man använda dem som bröd, alltså ha olika pålägg på, men de funkar också fint som hamburgerbröd eller minipizzor/varma mackor. De är också väldigt smidiga att ha med i väskan för att ta till när hungern slår på.

OBS! Förvänta dej inte att de ska smaka som bröd för det gör de inte. 🙂

Jag varierar mellan två olika recept. Ett som tar lite längre tid att göra men de är också något godare. Det andra använder jag om tiden är knapp och jag snabbt behöver ha ostplättarna färdiga. 

Det första receptet (det som tar lite längre tid) har jag hittat hos Tjockkocken men grundreceptet kommer nog ifrån Maja (@majaslchf på instagram).

Ingredienser:

3 ägg

2-3 msk philadelphiaost

3-4 dl riven ost

1,5 tsk bakpulver

1-1,5 msk fiberhusk

2 msk linfrö

Sesamfrön att toppa med.

Vispa äggen fluffigt med elvisp ett par minuter. Blanda i fiberhusk, philadelphiaosten, bakpulver och linfrön. Vispa igen så allt blandas väl. Blanda tillsist i den rivna osten. Klicka ut på bakplåtspapper till ca 8 plättar. Toppa med sesamfrön. Grädda på 200 grader i 12-13 minuter.

Jag har provat att ta 1,5 msk linfrö och 1,5 msk solroskärnor i smeten och det blir ännu godare än bara linfrö!

Det något enklare och snabbare receptet vet jag inte vem som ligger bakom, tyvärr.

Ingredienser:

2 ägg

2 dl riven ost

2 msk majonäs

2 tsk fiberhusk

Blanda väl och klicka ut till 4 plättar på bakplåtspapper. Grädda på 250 grader i 7-10 min.

Vill man kan man ha i 2 msk linfrö i smeten. Blir gott! 

Lycka till! 

En reaktion på ”Ostplättar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s